Frejlev nu


Frejlev er byen, hvor du også finder...


Frejlev Forsamlingshus
Huset er godkendt til 150 personer.
God akustik og indbydende lokaler.

Mejerivej 3, Frejlev, 4892 Kettinge
Telefon: 40462224 / Mobil: 21682437
holm.frejlev@gmail.com

Helgas Have

Helgas Have er et grønt område midt i Frejlev, med plads til leg, boldspil eller bare et lille stop på turen. Der er opsat borde-bænke sæt så man kan tage et hvil eller drikke den medbragte kaffe osv. Lidt efter lidt kommer der også lidt legeredskaber til.

Klik på billedet
Læs lidt mere om Helgas Have HER

20200715_173613
20200715_174056
Helgas Have 20200309_160502
Helgas Have 20201023_141524 (1)

Frugtplantage

Søren sælger frugt og bær fra Kildevejens Frugtplantage. Han har en bod ved vejen med selvbetjening. Og hvert år holder han Åben Frugtplantage i september.

I hans baghave ligger en af Lollands største sten, Lundekildestenen. Kun ca 1/5 af stenen er synlig over jorden. Den kom hertil i istiden. Hvis man spørger om lov, kan man få den at se. 

Klik på billedet

Kildevejens Frugt

Autoværksted

JP Biler Aps

Stationsvej 15, Frejlev, 4892 Kettinge

Mobil: 23 44 62 42

Mail: jensup@jubii.dk  

Byggefirma

Nysted Byggeentreprise holder til på Enghavevej, og kan klare stort set alle byggeopgaver. 

Telefon 54 87 36 67

Klik på billedet.
Honning                            

Den originale Frejlev Honning, som Lene laver i samarbejde med sine flittige bier.

Klik på billedet


Frejlev Honning

Enghavens Dexter  

Enghavens Dexter drives af Claus Frandsen, Jesper og Mogens Dittmann.

Besøg Enghavens Dexter HER

- eller Klik på billedet

Kennel Roligans

Tekst

TekstWonderland i det gamle Frejlev Mejeri - opstart 2018

Wonderland modtager kr. 600.000,- fra Realdanias Underværker  

Wonderland er et sted hvor kreative event-folk har samlet sig og bygget et gammelt fabriksområde om til en storslået kultur-lokation. De har lige modtaget Kr. 600.000,- fra Realdania fonden Underværker, til at realisere de store drømme og få renoveret lokationen. 

Det er et område der henvender sig til alle danskere, unge som gamle. Ideén med Wonderland er, at gøre det så let at være en del af kulturen som muligt, og endnu lettere at være nogle af dem der skaber mere kultur. 

“Vi har arrangeret festivaler og events i 10 år, nyeste skud på stammen er Viking festival. Igennem alt den tid har altid været svært for os at finde lokationer der kunne huse vores forskellige arrangementer, fordi vi laver meget alsidig kultur og fylder meget” fortæller Sebastian Böiken, en af idemændene bag projektet. 

Lokationen fokusere på, at give mulighed for et bredt spektrum af kultur og oplevelsesmuligheder. Man kan komme i situationer, hvor der skal gåes på kompromis med de kreative udfoldelser, men her gives der mulighed for, at slå sig løs i mange aspekter. Der er bl.a. tanke på, at etablere film- og lydstudie, så området bliver åbnet for flere typer udfoldelser. 

“Vores vision er, at virke som platform for de mindre, uformelle grupperinger af kulturskabere, meget lig et tilbud vi selv savnede som 20-årige førstegangs arrangører”

fortæller Joachim Dittman, projektleder på Wonderland.

Normalt gør man sig meget i, at strømline og etablere luksuriøse forhold, men Wonderland har valgt at gå i den modsatte retning. De værdsætter de rustikke bygninger og det rå look som området har, dog har de tanke på at forskønne området løbende, og i fremtiden gøre det selvforsynende og grønt, da der skal være plads til et mangfoldig kulturliv, om det må være bilshows, rollespil, festivaler eller andre typer af kulturarrangementer. 

Med de tusindvis af gæster der forventes at gæste området, vil Wonderstudio, der står bag Wonderland, også arbejde for at skabe et mere sikkert fællesskab for alle deltagere, afviklere og besøgende på lokationen. 

“Til store events som festivaler, kan der opstå mentale udfordringer som er en utrolig svær opgave for arrangører at håndtere. Derfor ligger det i vores plan, at etablere et sikkerhedscenter på lokationen, hvor en gruppe frivillige psykologer og sygeplejersker vil være tilknyttet. Sådan kan vi både hjælpe de eksisterende events og samle viden om, hvordan vi gør det bedre i fremtiden” udtaler Sebastian Böiken.

Ideen er, at skabe et center der kan være tilknyttet alle aktiviteter der er på området, og på sigt kan udarbejde en rapport der kan deles med andre festivaler og arrangementer, for at skabe et mere sikkert miljø for de deltagende gæster.

Wonderland er et sted hvor kreative event folk har samlet sig og bygget et gammel fabriks område om til en storslået festivals lokation. De har lige modtaget 600.000 kroner fra Realdania fonden Underværker, til at raelisere de store drømme. 


Læs mere her: www.undervaerker.dk - og her: http://wonderlolland.dk/

Tekst